spot_img
AcasăAnii 2010Recomandări RFI România: februarie 2019

Recomandări RFI România: februarie 2019

Psihedelism, eclectism, pop, poezie, dragoste, frustrare, decepție, indie, downtempo, fanfară, pisică, artă, despre asta e vorba pe scurt în luna februarie.

LES AMANTS // Trouville

Ce nume chic! În spatele lui se găsesc doi băieți, visători și sensibili, care produc o muzică inspirată de psihedelismul anilor ‘70. Prima lor atestare este din 2013, după care s-a așternut liniștea. Circulă puține date despre ei, iar acum răzbat cu ‘Trouville’, o melodie inspirată de vacanțele copilăriei. Muzical, cei doi băieți, Loïc Potencier și Yann Apfel, au un je ne sais quoi degajat, lejer și plin de poezie.

MOODOID // Amour Voiture

Eclecticul grup Moodoïd, condus de Pablo Padovani, chitaristul trupei Melody’s Echo Chamber, imbină magnific kitsch-ul și senzualitatea. Piesele grupului, luate în parte, sunt idependente față de ansamblu, curg ușor și sunt ascultate fără dificultate. Pablo nu cedează în fața lucrurilor facile și nu trece deloc linia, aproape invizibilă, care delimitează grația și talentul de prostul gust și vulgaritate. Temele atacate de Padovani în cântecele sale sunt comune, el vorbește despre dragoste, sex, frustrare sau decepție.

MIEL DE MONTAGNE // Permis B Bébé

După turul cluburilor europene, Miel De Montagne s-a decis să facă o pauză. Experiența de dj și producător de muzică house a fost una bogată, poate prea bogată, așa că la 23 de ani muzicianul francez s-a hotărât să părăsească Parisul și să se retragă la țară, la casa părinților săi. Aici a schimbat stilul, dar nu a renunțat la aranjamentele electronice și le-a suprapus peste indie pop. Primul său album va apărea la începutul lui aprilie și este așteptat cu interes de public și critică după cele trei săgeți (singles) trase până acum.

LACRÊME feat. YSEULT // Amour Façon Jazz

Ce avem aici? O colaborare. Yseutl este una dintre finaliste sezonului zece din ‘Nouvelle Star’, iar aici vocea ei se suprapune perfect peste compoziția producătorului  LaCrême. A rezultat o piesă intimă de la primele note, Yseult reușește o apropiere minunată (de cel care ascultă) pe un fond muzical electro pop care te invită, cu toată sobrietatea sa, la dans. O piesă irezistibilă.

FEU! CHATTERTON // La chat souris

Până unde merge nebunia? Cum este să organizezi o expoziție pentru pisica dededată? Și să apelezi și la aproximativ 40 de muzicieni să-ți compună ode pentru animalul dispărut? Asta s-a întâmplat la Galeria Perrotin din Paris unde artista plastică Sphie Calle a prezentat expozitia ‘Souris Calle’. Cât despre muzienii abordați, pentru a putea avea dimensiunea artistei, se află Laurie Anderson, Bono, Pharrell Williams, Camille, Juliette Armanet, Benjamin Biolay, Jean-Michel Jarre, Alex Beaupain sau… Feu! Chatterton.

STEPHAN EICHER & TRAKTORKESTAR // Combien de temps

Stephan Eicher este față în față cu trecutul său. 40 de ani de carieră, precursor al punk-ului și al new wave-ul cu trupa Grauzone, apoi creator de hituri alături de un fantastic textier, Philippe Djian (o variantă fraco a altui duet super creativ, Elton John – Bernie Taupin), Eicher aduce un omagiu trecutului cu Huë!. Un disc pe care reia alături de o fanfară elevețiană, Traktorkestar, opt piese vechi și oferă patru melodii noi.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare piese

Comentarii recente