spot_img
AcasăAnii 2010Recomandări RFI România: martie 2019

Recomandări RFI România: martie 2019

Ceva rock, electro jazz, lounge, pop, luna martie este și ea foarte diversă.

THE LIMINANAS // Trois Bancs

Probabil cel mai bun grup rock actual din Franța,The Limiñanas a revenit în prima lună din 2018 cu un album cu sunet retro înregistrat la Berlin. La un an distanță grupul ne oferă un excelent video animat al realizatorului francez Sylvain Rusques pentru piesa Trois Bancs. Piesa este scrisă ca și cum povestitorul relatează o amintire de foarte multă vreme, o fantasmă a unei tinere din anii 80 care a nimerit într-un veritabil cocktail de genuri punk, rock și băieți răi.

THE PIROUETTES // Héros de la ville

Pentru a sărbători reeditarea celui mai nou album, The Pirouettes ‘aruncă’ pe net un clip manga a piesei ‘Héros de la ville’. ‘Monopolis’, discul lansat anul trecut în septembrie, a confirmat pe deplin toate sperantele duo-ului. Presa a primit  cu entuziasm discul plin de melodii seducătoare electro pop care spun, în mare parte, povestea de dragoste a celor doi. Noua ediție a discului va conține, în afară pieselor prezente și pe discul original, două melodii noi și trei remix-uri.

DELGRES // Vivre sur la route feat. JEAN-LOUIS AUBERT

Delgres este o trupă ce vine cu o istorie încărcată și sângeroasă în spate. Louis Delgrès a fost un ofițer de origine africană ce a murit luptând împotriva lui Napoleon Bonaparte care dorea să reinstaureze scalvia în Guadeloupe. Pascal Danae este născut la Paris din părinți caraibieni. Așa că el și trupa sa încearcă să refacă veriga lipsă dintre cultura franceza, caraibiană și cea americană. Vivre sur la route este o piesă solară, plină de viață și aureolată de prezența lui Jean-Louis Aubert.

LIMOUSINE // Colombus

‘Colombus’ este probabil una dintre cele mai frumoase piese instrumentale din ultima decadă. Și probabil cel mai bun sunet captat de la un saxofon: sunetul doare, este atât de tragic, atât de obosit, de gâjâit încât trasnformă toată această tristețe în ceva superb. Sunetul ăsta de saxofon este unic și hipnotic și se insinuează perfect între elementele de surf rock, jazz și electronică. Splendid, splendid, splendid.

LE VILLEJUIF UNDERGROUND // I’m Sorry JC

Le Villejuif Underground este o ciudățenie muzicală frumoasă. Ansamblul este condus de un australian care a aterizat în Franța după o fată de care era îndrăgostit până peste cap. Trupa îi citează la  influențe pe Fat White Family, Daniel Johnston sau Oingo Bongo. I’m Sorry JC » (referirea este la James Cook, descoperotorul Australiei), este o poveste picantă ce descrie cu umor traiectoria solistului vocal din Brisbane până în fața Louvre-ului.

TERRENOIRE // La Pianiste

Sunt frați și vin din Saint-Etienne. Raphaël și Théo fac niște asocieri foarte inspirate între textele poetice și sunetul electro sâcâitor. Terrenoire ține de trecutul lor, de copilăria lor din Saint-Etienne și face parte din balansul permanent din evoluția lor. Se observă o diferență destul de mare între prestațiile lor live (destul de brute) și clipurile care însoțesc piesele (destul de fade, plate). Asta pentru că cei doi frați le consideră lucruri nu diferite, ci foarte diferite, dar care ajută ca întregul lor mesaj să ajungă la public.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare piese

Comentarii recente