spot_img
AcasăAnii 2010Recomandari RFI România: mai 2019

Recomandari RFI România: mai 2019

IBRAHIM MAALOUF & M & MONICA BELLUCCI // Paroles, Paroles
Ibrahim Maalouf (foto) îi aduce un magnific omagiu muzical icon-ului Dalida. Albumul trompetistului, “Dalida by Ibrahim Maalouf”, are o tentă modernă și este normal să fie așa. Dar arătă și respectul pe care Dalida continuă să-l impună artiștilor francezi. Maalouf s-a înconjurat de oameni pe care-i iubește, foarte diferiți ca personalitate. Un lucru bun și necesar pentru a putea reda o parte din personalitatea gigantică a marei artiste născută în Egipt. Castingul făcut de Maalouf îi strânge la un loc pe Souchon, Melody Gardot, Matthieu Chedid și Monica Bellucci, Izia, Mika, Thomas Dutronc, Rokia Traore, Arno, Ben l’Oncle Soul și artista Golshifteh Farahani.

VENDREDI SUR MER // La Nuit
Cine are nevoie de o doză mare de romantism și strălucire? Vendredi Sur Mer, pe numele adevărat Charline Mignot, e gata pentru asta. Primul său disc, “Premiers Émois”, este un debut foarte promitător. Este un disc senzual și seducător cu o puternică infuzie de elemente nu-disco și synthpop. Charline oscilează între The Gainsbourgs, are câte ceva și din Serge, și din Charlotte. Și știe să amestece și dragostea, și ura.

IBIBIO SOUND MACHINE // I Need To Be Sweet Like Sugar
Ibibio Sound Machine este o trupă rezultată după un efort comun al mai multor oameni. Trupa a fost formată în 2010 la Londra de producătorii Max Grunhard, Leon Brichard și Benji Bouton. Trio-ul era interesat să producă muzică amestecând elemente de afrobeat din anii ‘90 și drum-and-bass. Pasul următor după asta a fost să caute o voce pentru proiect, iar Eno Williams a fost cea mai potrivită. După prima sesiune de înregistrări, cei trei producători au început să caute și alți muzicieni pentru live. Așa au apărut lângă Williams chitaristul Alfred Bannerman, percuționistul brazilian Anselmo Netto și multi instrumentistul Tony Hayden.

-M- // Grand Petit Con
Vom vorbi mai mult despre clip decât despre muzică și asta dintr-un motiv cât se poate de clar. Clipul este realizat de Michel Gondry („Human Behaviour” pentru Björk, „Protection” pentru Massive Attack, „Around the world” pentru Daft Punk), iar acesta a redus lucrurile la forme simple. Michel Gondry s-a înarmat cu hârtie colorată, foarfecă, lipici și marchere colorate pentru un clip în același timp infantil și genial. Videoul a fost filmat cu un smartphone suspendat deasupra mesei de lucru cu un sistem rudimentar, iar Gondry a mișcat cu mâna toate tăieturile, rezultând un desen animat. Un model de clip în care primează conceptul, realizat cu mijloace mai mult decât modeste, dar care surclasează clipurile cu investiții enorme în tehnologie.

COCOON // Spark
Cocoon s-a întors și muzica sa este la fel de strălucitoare ca înainte. Îi pierdusem urma de la ultimul său album, “Welcome Home”, așa că “Spark” îl pune din nou în lumină. Este prima sa piesă din noul său album, acum când Cocoon și-a pierdut  partea feminină. Morgane Imbeaud a decis să se dedice mai multor proiecte personale. Cocoon ne oferă o nouă piesă care se lipește de suflet și are un sunet tandru și plăcut.

COEUR DE PIRATE // Ne m’appelle pas
Unul dintre cele mai mari staruri din Quebec, Coeur de Pirate, s-a întors cu un single nou, „Ne M’appelle Pas”. La mai puțin de un an de la lansarea albumului nominalizat JUNO, “En cas de tempête, ce jardin sera fermé”, Béatrice Martin, mai cunoscută sub numele de Coeur de Pirate, a făcut echipă cu artistul și regizorul Laurence „Baz” Morais pentru crea un videoclip captivant. Deși nu există niciun cuvânt despre momentul în care va apărea un nou album, Martin a anunțat într-o postare pe instagram că intenționează să se transforme în 2019, posibil chiar să renunțe la numele său de scenă, deși dorește să continue să facă muzică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare piese

Comentarii recente