spot_img
AcasăAnii 2010Recomandări RFI România: iunie 2019

Recomandări RFI România: iunie 2019

CORTEX // La rue
Cortex este o trupă de funk-jazz franceză, relativ necunoscută, de la jumătatea anilor ’70. “La Rue” este o piesă plină de sunete electrice calde. În mod deosebit punctul de gravitație se îndreaptă către tobele și claviaturile creative și jucăușe. Albumul intitulat “Troupeau Bleu” a fost înregistrat în două zile magice din iulie 1975 și este unul dintre acele albume care continuă să genereze vânzări în continuare.

BON ENTENDEUR VS NINO FERRER // La Rua Madureira
Unele voci spun că discul Bon Entendeur va fi coloana sonoră perfectă pentru automobiliștii care vor lua cu asalt șoselele. Mici răutăți. Precedat de “L’Amour, L’Amour, L’Amour”, “ Le Temps Est Bon” și “Entrevue Séduction” primul pas discografic al colectivului format de Nicolas Boisseleau, Arnaud Bonet și Pierre Della Monica este ținut în atenția noastră de noul single “La Rua Madureira „. Titlu publicat în urmă cu 50 de ani și extras din albumul “Agata” de Nino Ferrer, “La Rua Madureira” este o piesă de inspirație braziliană, solară, care găsește o a doua tinerețe datorită băieților Bon Entendeur care ridică un pod între anii șaizeci și timpul nostru.

FATOUMATA DIAWARA // Negue Negue
Fatoumata Diawara (foto), cântăreață maliană, a adus un suflu de aer proaspăt, cu primul ei disc, “Fatou”. Multă chitară acustică și melodii strălucitoare, o coloană sonoră perfectă de sfârșit de vară pentru 2011. Dar după aceea, cariera lui Diarra s-a transformat într-o serie de colaborări – cu pianistul cubanez Roberto Fonseca, cu Damon Albarn, Flea și Tony Allen în Rocket Juice & The Moon și cu Bobby Womack. Acum Diawara (cu Matthieu Chedid în calitate de coproducător și chitarist) a lansat un al doilea album, “Fenfo”. Discul este mai aproape de șablonul funk-rock al lui Chedid decât de afropop-ul acustic din “Fatou”, dar preocupările lirice – migrație, familie, copii – rămân constante.

THEIR NAMES // Closer
Their Names, un duo synthpop-pop din Paris, este în spatele acestui spendid și încântător single numit “Closer”. Duo-ul a asezonat piesa asta planantă cu sunetul disco nostalgic și cu sentimentul aventuros. Perfectă pentru amurgul unui oraș aglomerat cu multe lumini. Piesa captează atenția cu ritmul său impulsiv și sintetizatoarele jucăușe. În plus, vocile primitoare și catifelate transmit frumusețea și dispoziția fermecătoare a piesei.

BAZBAZ // Magazine
Bazbaz a fost capabil să se reinventeze cu noul său album. Nou pentru că acesta este al nouălea album al solistului cu voce caldă, sensibilă și senzuală. Acest pianist genial nu a încetat niciodată să ne uimească încă de la prima sa trupă The Cry Of The Fly, de la discul său de aur “On The End Of The Tongue” sau de la Orchestra Bazbaz Et A Bang cu Winston McAnuff. Și când nu compune pentru el, o face pentru cinema. El a semnat cinci coloane sonore de film pentru Pierre Salvadori, inclusiv ultima “En Liberté”. Cu “Manu militari”, acest hiperactiv artist arată încă o dată amploarea talentului său melodic: jonglerii între reggae, electro, pop și soul.

BOLIVARD // La vie
Grafician și ilustrator la Cookie Records, Bolivard este și artist/producător. După primul său titlu, “Maya Funk”, Bolivard se întoarce cu piesa “La Vie”. Melodia este un amestec exploziv de influențe, dar pop-ul este însă predominant. Muzicianul  și-a așezat cursorul creativ între nebunia creativă “Do It Yourself” a emblemei internet Salut c’est Cool și, din nou, eternul Serge Gainsbourg și a perioadei sale funky.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare piese

Comentarii recente